Vårholmamästerskap i Boule

VM i Boule 2018
lag etc Läs vidare >>

VM i Boule 2017
lag etc Läs vidare      Bilder>>

VM i Boule 2016

Lag etc Läs vidare >>       Bilder >>

VM i Boule 2015
Se under bilder>>

VM i Boule 2014
Se under bilder>>

VM i Boule 2013
Även i år blev det en härlig finaldag på Boulebanan. Många hade samlats för att se finallagen Kellys hjältar (Johan och Lelle) och Flipper King (Göran och Leif) göra upp om den åtråvärda pokalen. Det blev en spännanade match som böljade fram och tillbaka men Flipper King tog hem segern tillslut med 2-0 i set. Vandringspokal och bubbel överlämnades till vinnarna av Peter O. I priset ingår även att anordna kommande års bouletävling (2014) tillsammams med ett antal frivilliga. Det ser vi fram emot Flipper King.
Bilder

VM i Boule 2012

Även i år blev det en härlig finaldag på Boulebanan. Många hade samlats för att se finallagen Sivar (Siv och Ivar) och Flipper King (Göran och Leif) göra upp om den åtråvärda pokalen. Det var tajt in i det sista men Flipper King tog hem segern tillslut. Vandringspokal och bubbel överlämnades till vinnarna av förra årets vinnare Eva och Kurt. I priset ingår även att anordna kommande års bouletävling (2013) tillsammams med ett antal frivilliga. Det ser vi fram emot Flipper King.

Bilder

VM i Boule 2011.
Under en av föreningens onsdagspubar, vid den nyanlagda Boulebanan, väcktes de första tankarna kring ett Vårholma Mästerskap i Boule. Efter noggranna förberedelser bjöds öns entusiastiska boulespelare in till en, knappt veckolång, klassisk utslagsturnering. Även om somliga krävde viss övertalning.

Allt som allt kunde vi total räkna in 16 lag i startfältet. Vi fick bevittna massor med oväntade lag konstellationer och fyndiga lagnamn.
Vad sägs om Boule in box, Lag Sivar, Team LÄBB och LEVA?
Tävlingen spelades i lag om två och både äldre och yngre ungdom deltog. Vårholmas klassiska bouleregler tillämpades. Den 28:e Juli gick så tävlingen av stapeln. Matcherna avlöste varandra och aktiviteten på och runt boulebanan sjöd.
Vi kunde bevittna både glädje och frustration, många matcher hade mycket publik men också oväntat resultat.

Onsdagen den 3:e Augusti var det så dags för final. Solen sken, temperaturen i topp och flaggspelet smattrade i vinden. Boulebanan var vattnad och nykrattad. Korv Johan hade plockat fram sin låda. Åskådarna strömmade till i massor. Pallar och fika korgar plockades fram, stämningen började tätna.

Finalister i boule VM 2011 blev, Ribston med Eva och Kurt Axelsson och Team 22 med Göran Leverud och Benny Hermansson.
Flera av finalisterna hade odlat slutspelsskägg och letat fram sina lyckohattar som skydd mot den starka sommarsolen. Finalen spelades bäst av tre set till 13.
Det hettade till redan innan match då det visade sig att två spelare, en från vartdera laget, hade samma favorit klot. Ajjaj ingen bra början.

Dagens confrancier, Peter Okmian, hälsade alla åskådare och finalister varmt välkomna. Den enväldige domaren Lennart Beckman blåste så äntligen till kamp. Spelet böljade fram och tillbaka, finalisterna turades om med att få publiken att jubla vid konstkast och räddade poäng. Vid ett antal tillfällen fick domaren handgripligen kliva in på banan för att avgöra rundans resultat. Efter en hård och rättvis kamp kunde Kurt och Eva Axelsson gå segrande ut ur striden. Under stort klang och jubel fick segrarna ta emot den tjusiga vandringspokalen och en flaska bubbel.
Alla närvarande firade finalen med bubbel.

Vi kan se tillbaka på en lyckad turnering och en härlig final.
All korv och allt bubbel tog slut. Vi längtar till Boule VM 2012 som kommer att anordnas av vinnarna med hjälp av ett antal frivilliga.

BouleMajor
Hermansson